Toegankelijk privacy advies voor bedrijven

onderlijn-test

Privacyvragen hebben duidelijke, concrete antwoorden nodig waar de organisatie mee verder kan. Verwacht bij ons geen ellenlange memo’s; wij gaan in ons privacy advies voor praktisch en toepasbaar.

Voor alle privacy vragen & problemen.

Snel & adequaat antwoord van onze privacy specialisten.

Antwoorden waar je meteen mee aan de slag kunt.

Standaarden waar mogelijk, maatwerk waar nodig.

Voor alle privacy vragen 

Heb je vragen over privacy? Wij hebben antwoorden, tips en best practices die we met je delen tijdens ons privacy advies. Hiervoor kun je onder meer bij ons terecht:

Verwerkersovereenkomst en Data Transfer Agreement

Wij helpen bij het opstellen, controleren en uitonderhandelen van een verwerkersovereenkomst of Data Transfer Agreement. Dat doen we natuurlijk ook voor alle andere privacygerelateerde contracten met jouw klanten, leveranciers, afnemers of andere partijen.

Heb je het liever zelf in de hand? Dan trainen we jouw medewerkers zodat ze voortaan zelf een verwerkersovereenkomst en/of Data Transfer Agreementkunnen opstellen of controleren.

“Met de templates en tips konden we zelfstandig klantgesprekken voeren over de verwerkersovereenkomst.” – Bart Schrijnen, starTXT

Juridisch en strategisch advies bij een datalek

Bij een datalek komt veel kijken. Wij staan naast je, zodat je weet wat je nu moet doen én hoe je dit in de toekomst voorkomt.

  • We geven strategisch advies over de melding aan en de communicatie met de Autoriteit Persoonsgegevens.
  • We adviseren over interne communicatie (zoals het instrueren van stakeholders en medewerkers) en externe communicatie met bijvoorbeeld klanten. Daarnaast kunnen we plaatsnemen in het crisisteam, indien gewenst.
  • We zoeken uit wat er is gebeurd en vooral: hoe je dit in de toekomst voorkomt.
  • We geven juridisch advies over de verantwoordelijkheid van het datalek: is er mogelijk een andere partij verantwoordelijk?
  • We kunnen een trainingsprogramma voor jouw medewerkers opzetten, om beter voorbereid te zijn in de toekomst. Dit doen we via onze consultancy-dienstverlening.
Hulp bij vragen en onderzoeken van de Autoriteit Persoonsgegevens

Wij helpen je om vragen, onderzoeken en handhavingsacties van de Autoriteit Persoonsgegevens op de juiste manier op te pakken. Zowel inhoudelijk als strategisch.

Uitleg van de privacywetgeving zoals de AVG

Heb je vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)? Bijvoorbeeld hoe je een bepaald artikel moet interpreteren? Wij maken je wijzer, in heldere taal! Natuurlijk met oog voor jouw bedrijf en specifieke branche.

Verzoek met betrekking tot persoonsgegevens

Heb je een verzoek gekregen om persoonsgegevens te delen, verwijderen of aan te passen? Bijvoorbeeld van een klant of ex-medewerker? Wij laten je weten wat jouw rechten & plichten zijn.

Klachten en geschillen

Zijn er klachten van klanten of derden? Wij adviseren je over de beste aanpak.

privacy advies

Onze aanpak

onderlijn-test
privacy advies: pragmatisch

Pragmatisch

Onze antwoorden zijn praktisch, duidelijk en toegespitst op wat jouw organisatie nodig heeft. Wij houden niet van onnodig moeilijk doen. Waar mogelijk gebruiken we standaarden zoals templates en voorbeeldprocessen: zodat je het de volgende keer zelf kunt doen.

Privacy advies: persoonlijk

Persoonlijk

Vaste klanten krijgen een vast contactpersoon. Dat praat wel zo gemakkelijk.

Privacy advies: positief

Positief

Wij kijken altijd naar wat er wél kan, in plaats van wat er niet kan. Is iets echt niet mogelijk? Dan denken we met je mee hoe we het dan wel kunnen realiseren.

Daarom Privacycoaches

onderlijn-test

Wij hebben verschillende privacy-rollen vervuld, binnen het bedrijfsleven (van mkb tot multinational) en overheid (zoals de Autoriteit Persoonsgegevens). Combineer deze brede ervaring met ons hoge kennisniveau en onze praktische aanpak, en dat maakt ons dé juridische vraagbaak op het gebied van privacy.

Wij hebben een passie voor privacy; daarom delen we onze expertise en best practices graag met onze klanten.

Benieuwd wat Privacycoaches
in een privacy advies voor jou kan doen?

onderlijn-test

Start typing and press Enter to search