Opleiding tot functionaris gegevensbescherming – Expert

blank

Ben jij een gevorderde functionaris gegevensbescherming (FG) / data protection officer (DPO) en wil je je kennis verder verdiepen? Wil je extra vaardigheden aanleren om jouw rol met nog meer vertrouwen neer te zetten? Leer dan van ervaren FG’s in deze praktijkgerichte opleiding.

De zesdaagse opleiding voor gevorderde FG’s bevat theorie, praktijk en vaardigheden.

Ervaar meer comfort in jouw rol als FG

De opleiding tot functionaris gegevensbescherming (FG) op expertniveau wordt verzorgd door deskundigen met veel praktijkervaring. Kennis van privacy is noodzakelijk omdat we echt de diepte ingaan. Denk hierbij aan onderwerpen zoals privacy & ethiek en informatiebeveiliging.

Elke opleidingsdag bestaat uit zowel theorie als praktijk. Na deze opleiding oefen jij met nog meer comfort jouw rol als FG / DPO uit.

Wil je eerst met ons sparren of dit de verdieping is die jij zoekt? Neem dan gerust contact op.

Algemene informatie

 • Startdatum: 2 februari 2024
 • Per opleiding is plek voor maximaal 15 deelnemers.
 • De trainingslocatie is in Utrecht: 10 minuten met het openbaar vervoer vanaf Utrecht CS en goed bereikbaar met de auto.
 • Alle opleidingsdagen zijn inclusief catering. Trainingen van een hele dag zijn inclusief lunch. Trainingen op een vrijdag zijn inclusief borrel.
 • Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.
 • Kijk hieronder voor informatie over de investering en eventuele korting.
 • Hier vind je alle data van de opleidingsdagen (2024).
 • Inschrijven? Stuur een mail naar trainingen@privacycoaches.nl. We laten je zo snel mogelijk weten of er nog plek is.

Coaching voor FG’s: de functie van functionaris gegevensbescherming is soms een eenzame rol binnen de organisatie. In de praktijk loop je ongetwijfeld tegen situaties aan waarin het prettig is om inhoudelijk te kunnen sparren met een ervaren FG. Kijk hier voor de coaching voor FG’s.

Presenteren voor privacy professionals

blank

Of een presentatie succesvol is, hangt af van twee zaken. Ten eerste moet de inhoud natuurlijk staan als een huis. Maar zeker zo belangrijk is de manier waarop die inhoud over het voetlicht gebracht wordt. Hoe staat de spreker of spreekster? Hoe praat hij of zij? Hoe worden de verschillende onderdelen aan elkaar gekoppeld en vertelt de spreker een verhaal, of lepelt hij of zij alleen maar droge feiten op?

In deze workshop leer je de inhoud te verpakken als een verhaal. Informatie blijft namelijk veel beter hangen als het als een verhaal gepresenteerd wordt. Door het gebruik van storytelling-technieken maken we de informatie overzichtelijk en leer je de luisteraar te inspireren en te informeren.

Trainer: Marcoen Hopstaken, presentatietrainer bij Proversie.

 • Duur: hele dag
 • Locatie: Utrecht
 • 2 februari 2024

Normenkaders, KPI’s & het monitoringsplan

blank

Vandaag leer je over privacy normenkaders (welke zijn er, wat is het doel?) en het opzetten van privacy-KPI’s.

Je leert ook hoe je vervolgens monitort. Hoe stel je een monitoringsplan op, wat staat er in en welke soorten onderzoeken zijn er? En last but not least: wat doe je vervolgens met de uitkomsten? Om het concreet te maken, is de training gevuld met praktijkvoorbeelden.

Trainer: Miranda Top, Functionaris Gegevensbescherming bij Aegon NL.

 • Duur: hele dag
 • Locatie: Utrecht
 • 1 maart 2024

Informatiebeveiliging voor privacy professionals

blank

Informatieveiligheid is van groot belang voor privacy. Medewerkers moeten weten waarom ze tijdens hun dagelijkse werkzaamheden bepaalde handelingen wel, en andere handelingen juist niet moeten doen. Privacy professionals moeten basiskennis hebben van informatiebeveiliging om hun werk goed te kunnen doen.

De training ‘Informatiebeveiliging voor privacy professionals’ geeft deze basiskennis. In één dag leer je de basisbegrippen en bouwstenen van waaruit informatieveiligheid is opgebouwd en hoe deze bouwstenen samenhangen. Na deze cursus kun je het belang van informatiebeveiliging goed inschatten en ben je een goede gesprekspartner voor onder meer je security collega’s.

Deze training is gebaseerd op de tweedaagse Information Security Foundation cursus. Je ontvangt het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via de student portal van de Security Academy. Eventueel kun je met wat zelfstudie en het doen van examen ook het officiële certificaat van de volledige Information Security Foundation cursus behalen.

Trainer: Security Academy

 • Duur: hele dag
 • Locatie: Utrecht
 • 15 maart 2024

Operational Risk, Compliance en privacy

blank

In deze halve dag nemen we je mee in de eerste, tweede en derde lijn, beter bekend als het COSO model. We gaan kijken hoe rollen als Operational Risk, Compliance en Legal met elkaar en de business samenwerken en hoe ze zich verhouden tot de business. Maar natuurlijk kijken we vooral naar welke rol zij spelen bij het privacydomein.

Trainer: Michael Astro, Manager Compliance & privacy, en docent op het gebied van Compliance, Innovatie en Technologie.

 • Duur: halve dag
 • Locatie: Utrecht
 • 26 maart 2024

Actualiteiten

blank

In deze training gaan we telkens in op de actualiteiten van dat moment. Welke regelgeving zit er aan te komen of is net in werking getreden? Welke jurisprudentie is er recent bijgekomen? En uiteraard ook: wat komt er de komende tijd aan. Zo weet je zeker dat je up-to-date blijft.

Trainer: Annechien Sloots, oprichter van Privacycoaches.

 • Duur: 1,5 uur
 • Locatie: Utrecht
 • 26 maart 2024

Ethiek & privacy

blank

Deze training gaat over ethiek en privacy. Hoe borg je de ethische kant van ontwikkelingen? Wat is design thinking en hoe doe je dat?

Ook de AI Act en de totstandkoming daarvan worden besproken. Daarnaast komt het concept responsible innovation aan de orde. We gaan van abstracte waarden naar concrete requirements. En uiteraard wordt er ook in deze training weer geoefend met wat je leert.

Trainer: Jeroen van den Hoven, university professor and full professor of Ethics and Technology bij de Delft University of Technology.

 • Duur: hele dag
 • Locatie: Utrecht
 • 12 april 2024

Beinvloeden & overtuigen voor privacy professionals

blank

Elke privacy professional weet: de organisatie mee krijgen is soms best lastig. Een belangrijke vaardigheid die je als privacy professional dan ook moet bezitten is overtuigingskracht. Of misschien wel de vaardigheid om te verleiden. En soms moet je onderhandelen.

Aan de hand van onder meer de Roos van Leary en de Harvard methode legt de trainer de theorie van beïnvloeden en overtuigen uit. Hierna gaat het vooral om in de praktijk brengen. Deze halve dag wordt dan ook zeker geoefend, zodat je kunt ondervinden wat wel en niet werkt.

Trainer: Rick Strijbos, directeur van de Security Academy

 • Duur: halve dag
 • Locatie: Utrecht
 • 23 april 2024

Awareness – hoe pak je dat aan?

blank

Privacy awareness is de basis voor elke organisatie om te zorgen dat ze aan de privacywetgeving kunnen voldoen. Zonder goede awareness weten je medewerkers niet waar ze zich aan moeten houden en waar ze op moeten letten.

Maar hoe doe je dat nou? Wat is goede en effectieve awareness? Dat hangt uiteraard af van je organisatie en de mensen die er werken. Maar er zijn veel goede voorbeelden. Deze passeren in deze training de revue. En ook in deze training ga je natuurlijk zelf aan de slag met de materie.

Trainer: Annechien Sloots, oprichter van Privacycoaches.

 • Duur: halve dag
 • Locatie: Utrecht
 • 23 april 2024

Investering

blank

De investering voor de opleiding tot functionaris gegevensbescherming op expertniveau bedraagt € 4.500,- ex btw.

Korting

Als je binnen een jaar na de start van de opleiding nog een training of opleiding afneemt, krijg je 20% korting op de volgende training/opleiding.

Wil je vanuit jouw organisatie meerdere medewerkers een training of opleiding bij ons laten volgen? Neem dan contact met ons op voor de kortingsmogelijkheden.

Neemt jouw organisatie deel aan ons Privacy Excellence Traineeship? Dan krijg je altijd korting op de extra trainingen die je afneemt. We vertellen je er graag meer over!

Voor inhouse privacy trainingen en opleidingen maken we een programma & offerte op maat.

Start typing and press Enter to search