Juridisch advies over ICT-recht

blank

Heb je het over data? Dan heb je het over privacy én over ICT. Daarom hebben we naast Privacycoaches, ook Legal Tech Coaches. Voor praktisch, juridisch advies op het gebied van ICT-recht.

Kennis van de ICT-praktijk.

Antwoorden waar je direct mee aan de slag kunt.

Snel advies van onze Legal Tech juristen.

Praktische hulp bij contracten.

ICT-recht 

Vragen op het gebied van ICT-recht? Behoefte aan juridisch advies of sterke templates waar je direct mee uit de voeten kunt? Hulp nodig bij contractonderhandelingen? Onze Legal Tech Coaches helpen je graag. Je kunt bij ons terecht voor:

Advies over (komende) regelgeving

Heb je vragen over huidige of toekomstige regelgeving die jouw onderneming raakt? Zoals de Europese Artificial Intelligence Act (AI Act / Europese AI-verordening)? Of de Digital Markets Act (DMA) en Digital Services Act (DSA)?

Wil je weten hoe je een bepaald artikel moet interpreteren of hoe je je hierop moet voorbereiden? Wij maken je wijzer, in heldere taal! Natuurlijk met oog voor jouw bedrijf en specifieke branche.

Algemene voorwaarden

Wij schrijven algemene voorwaarden die passen bij jouw bedrijf, branche en dienstverlening. Zo weten jouw klanten waar ze aan toe zijn, en wat jullie over en weer van elkaar mogen verwachten.

Heb je al algemene voorwaarden? Dan controleren we of ze waterdicht en up-to-date zijn. Omdat wij jarenlang ervaring hebben met algemene voorwaarden, weten we precies waar we op moeten letten.

Continuïteit bij bijvoorbeeld faillissement

Of je nu afnemer of leverancier bent van bijvoorbeeld een cloud service of SaaS, het is verstandig om na te denken over continuïteit: wat gebeurt er bij een faillissement? Of een andere gebeurtenis waardoor een bedrijf niet meer kan leveren? Hoe zorg je dat data beschikbaar blijft en een organisatie kan blijven draaien?

Onze Legal Tech Coaches geven advies over een passende continuïteitsregeling (escrow) om jouw software en data veilig te stellen.

Contracten & templates opstellen

Behoefte aan een contract dat je voor meerdere klanten/leveranciers kunt gebruiken? Wij voorzien je van een sterke template waarmee jij voortaan efficiënt en professioneel zakendoet.

Denk aan een softwarecontract, beheerovereenkomst, platformcontract, resellerovereenkomst, Service Level Agreement (SLA), softwarelicentie en SaaS-overeenkomst.

Heb je een maatwerkcontract nodig, afgestemd op een specifieke situatie? Geen probleem. Als je wilt, staan we je natuurlijk ook bij in de onderhandelingen.

Contracten beoordelen

Heb je een contract van een opdrachtgever of ICT-leverancier gehad? Wij bekijken die kritisch en vertellen je waar je op moet letten, wat er beter kan én hoe je dit het beste kunt verwoorden naar jouw contractspartij.

We reviewen allerlei soorten ICT-contracten zoals een verwerkersovereenkomst, beheercontract, softwareontwikkelingscontract, resellerovereenkomst, SaaS-overeenkomst en managed services contract.

Contractonderhandelingen

Wil je beslagen ten ijs komen bij een contractonderhandeling? Wij geven je praktische input voor de gesprekken met jouw contractspartij.

Natuurlijk kunnen wij de onderhandelingen ook namens jou doen. Onze tussenkomst zorgt ervoor dat contracten beter uitonderhandeld worden. Dat doen we bijvoorbeeld door eventuele knelpunten naar voren te halen, zodat er nú over gepraat wordt en niet pas tijdens de looptijd van het contract. Dat komt ook de uiteindelijke samenwerking met jouw opdrachtgever of klant ten goede.

Juridisch en strategisch advies bij een datalek

Is er bij jouw organisatie een (mogelijk) datalek? Wij vertellen je wat je moet weten en doen, en helpen je daarbij. Denk aan het in kaart brengen van mogelijke risico’s voor betrokkenen, de melding aan de Autoriteit Persoonsgegevens en de communicatie aan klanten, medewerkers en andere stakeholders.

Daarnaast zoeken we uit wat er gebeurd is en hoe je dit in de toekomst voorkomt. En we geven advies over de verantwoordelijkheid van het datalek: wie is aansprakelijk?

Privacy advies

Waar ICT is, is data. En waar data is, is privacy. Heb je vragen over privacy? Bijvoorbeeld over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en wat die voor jouw organisatie betekent? Of heb je een verwerkersovereenkomst of Data Transfer Agreement nodig?

Wij geven toegankelijk juridisch advies en vooral praktische oplossingen voor alle privacyvraagstukken. Daarbij gaan we uit van een positieve benadering: wat kan er allemaal wél?

ICT-recht juridisch advies

Onze aanpak

blank
ICT-recht juridisch advies

Pragmatisch

Als ondernemer heb je behoefte aan praktisch advies. Zodat je weet wat je moet doen en kunt verwachten. Met duidelijke contracten en input waarmee je met jouw klanten of afnemers kunt schakelen. En dat is precies wat wij leveren.

angela van der Burg - Privacy coach

Persoonlijk

Onze klanten hebben behoefte aan juridisch advies, maar hebben meestal geen eigen jurist in dienst. Zie ons als jouw inhouse ICT-jurist: met een vast contactpersoon zijn de lijntjes kort. Regelmatig advies nodig? Vraag naar onze strippenkaart.

ICT-recht juridisch advies

Positief

Het is niet zo interessant om te weten wat er allemaal niet mag; het is veel interessanter om te weten wat er wél mogelijk is, toch? Dat vinden wij ook. Daarom kijken wij altijd naar wat er wel kan.

Daarom Legal Tech Coaches

blank

Wij weten business, recht & ICT aan elkaar te knopen. We begrijpen de techniek en weten dus waar een juridische vraag vandaan komt. En nog beter: we snappen waar een juridisch antwoord aan moet voldoen zodat ondernemers ermee verder kunnen.

Met meer dan 20 jaar ervaring in het adviseren van mkb-bedrijven op het gebied van ICT-recht, privacy en contractenrecht kunnen we ook jouw organisatie voorzien van duidelijk advies en best practices.

Benieuwd wat onze Legal Tech Coaches
voor jou kunnen doen?

blank

Start typing and press Enter to search