Wij brengen privacy, ICT en recht 
bij elkaar

onderlijn-test

Onze Privacycoaches helpen bedrijven te voldoen aan privacywetgeving én meerwaarde te halen uit hun data. Onze Legal Tech Coaches staan bedrijven met raad & daad bij op het gebied van ICT-recht.

Professionals met een hart voor privacy

Wij hebben Privacycoaches opgericht omdat er nog geen gespecialiseerd consultancybureau was dat bedrijven echt ontzorgt tegen scherpe tarieven. Met privacy specialisten die goede kwaliteit leveren zonder over the top te gaan en die pragmatisch te werk gaan.

Omdat wij verschillende privacy-rollen hebben ingevuld binnen diverse bedrijven, weten we wat wel en wat niet werkt. We snappen hoe je een organisatie in beweging krijgt en privacy daarin een bestendige plek geeft. Als Privacycoaches willen we die kennis en ervaring delen met onze klanten.

Wij zijn bevlogen professionals met een hart voor privacy. We willen laten zien dat privacy méér is dan een ‘verplichting’ en juist in je voordeel kan werken. Want er mag meer met data dan je denkt.

Privacy coaches klanten

Onze Klanten

Wij zijn er voor bedrijven die praktische oplossingen zoeken voor hun privacyvraagstukken. En voor bedrijven die vooruitgang willen boeken en samen willen kijken wat privacy nog meer voor hun datastrategie kan betekenen.

Met onze dienstverlening zorgen we dat onze klanten compliant zijn en blijven. Zodat zij zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn. Daarnaast helpen we onze klanten hun data optimaal te benutten, zodat privacy bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen in plaats van deze afremt.

Onze aanpak

De combinatie van onze aanpak, ons kennisniveau en jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij onze klanten succesvol helpen.

  • Positief – Wij kijken naar wat er wél kan. Het is niet zo interessant om te weten wat er niet mag: het is veel interessanter (en leuker) om te weten wat er wel mogelijk is!
  • Pragmatisch – Van juridisch naar praktisch. Met onze enthousiaste en vooral praktische aanpak zorgen we dat de gehele organisatie meebeweegt. We maken gebruik van standaarden waar mogelijk en van maatwerk waar nodig.
  • Persoonlijk – Aandacht voor resultaat en mensen. Bij elke opdracht zijn wij, Annechien en Angela (oprichters van Privacycoaches), persoonlijk betrokken en ontzorgen we onze klanten van begin tot eind. Door onze ervaring kunnen we snel de diepte induiken en onze aanpak afstemmen op jouw organisatie.
privacy coaches aanpak
functionaris gegevensbescherming FG

Legal Tech Coaches

Data is wat privacy en ICT verbindt. Daarom hebben we, naast Privacycoaches, ook Legal Tech Coaches: voor breed juridisch advies op het gebied van ICT-recht. Zo helpen we bedrijven om te doen waar zij het beste in zijn.

Zoek je juristen die bekend zijn met de ICT-sector? Die niet schrikken van techniek en juridische vragen juist vanuit die techniek beantwoorden? Laten we dan kennis maken. Wij helpen je om de juridische basis van jouw organisatie op orde te brengen. Denk aan professionele templates waarmee medewerkers zelf aan de slag kunnen. En aan toegankelijke antwoorden op juridische vragen.

Dit zijn jouw privacy- en legal tech coaches

onderlijn-test

Privacy coaches is opgericht door Annechien Sloots en Angela van der Burg: samen hebben zij meer dan 25 jaar aan privacy kennis en -ervaring.

Zij hebben gewerkt als privacy jurist, ICT-jurist, functionaris gegevensbescherming, privacy officer, privacy consultant, projectmanager en implementatiemanager privacy. Voor bedrijfsleven (van mkb tot multinationals) en overheid.

Annechien en Angela worden bijgestaan door een team van bevlogen, vindingrijke en self-starting professionals, die – net als zij – kijken naar wat er wél kan.

blank

Annechien Sloots
Oprichter Privacycoaches

“Omdat ik verschillende rollen heb ingevuld op het gebied van privacy (als jurist, functionaris gegevensbescherming en Chief Privacy Officer) zijn mijn kennis en vaardigheden breed ontwikkeld. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring in het begeleiden van (junior) juristen en privacy officers. Ik ben gedreven, passievol, een verbinder en weet business, recht en ICT aan elkaar te knopen. Mijn stijl kenmerkt zich als pragmatisch. Ik zal een ‘nee’ altijd proberen om te zetten in een ‘ja, mits’ of een ‘nee, tenzij’. Door mijn natuurlijk overwicht kan ik op alle niveaus mensen meekrijgen.”

blank

Annemiek v.d. Kimmenade
Werkstudent

Annemiek is 22 jaar oud en studeert Law and Technology aan Tilburg University. Deze master is gericht op de regulering van nieuwe technologieën, bijvoorbeeld door privacywetgeving. Ze heeft op het gebied van privacy en databescherming verschillende vakken gevolgd, die ze erg interessant vindt door de actualiteit van de onderwerpen. Ze heeft dan ook heel veel zin om aan de slag te gaan als werkstudent bij PrivacyCoaches! In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vrienden en familie, loopt ze hard of leest ze graag.

blank

Pien Kemkes
Werkstudent

Pien is 23 jaar oud en volgt de master Rechtsgeleerdheid: internet, intellectuele eigendom en ICT aan de VU en de master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Na het volgen van een aantal keuzevakken tijdens de bachelor is haar interesse op het gebied van privacy gewekt. Ze heeft er dan ook erg veel zin in om meer ervaring in de praktijk op te gaan doen als werkstudent bij Privacycoaches! In haar vrije tijd spreekt Pien vaak af met vrienden en houdt ze ervan om tijd met haar familie door te brengen.

angela van der Burg - Privacy coach

Angela van der Burg
Oprichter Privacycoaches

“Ik heb als privacy consultant en projectmanager veel ervaring in het implementeren van privacywetgeving, de dagelijkse advisering, het inrichten van bewaartermijnen en van het register van verwerkingen, privacy Door design en het opzetten van trainingen voor medewerkers. Mijn projecten zijn succesvol geweest omdat ik mensen heb kunnen motiveren, stimuleren en aan het groepsresultaat heb kunnen verbinden. Ik weet doelen te behalen zonder de mens uit het oog te verliezen. Samenwerking is voor mij relaties centraal stellen en samen voor het resultaat gaan.”

blank

Bartek Hoven
Privacy Trainee

Bartek is Privacy Trainee en is 27 jaar oud. Woonachtig in de provincie Groningen. Hij heeft de opleiding HBO-Rechten afgerond en gedurende zijn studie op verschillende manieren in aanraking gekomen met privacy. Via zijn studie heeft hij al enige voorkennis van privacy en door dit traineeship kan hij zichzelf hierin verder ontwikkelen. Voordat Bartek Privacy Trainee werd was hij werkzaam bij de Belastingdienst te Groningen.

elise-mulders-privacycoaches

Elise Mulders
Junior consultant

Elise is 25 jaar oud en geboren en getogen in Maastricht. Ze is bezig met de afronding van haar master Intellectueel Eigendomsrecht, innovatie en technologie aan de Universiteit van Utrecht. Vanaf de middelbare school had zij al interesse in privacy en die interesse is alleen maar gegroeid. Zij heeft haar bachelorscriptie geschreven over de voorwaarden voor ouderlijke toestemming bij de gegevensverwerking van kinderen. In haar vrije tijd doet zij aan stijldansen en leest ze veel boeken, waaronder informatieve boeken over privacyrecht. Kortom: Elise houdt van privacyrecht en is enthousiast om haar kennis met anderen te delen!

blank

Lisa Smaling
Junior consultant

Lisa is 23 jaar oud en woont in Utrecht. Zij heeft recent het Wetenschappelijk Excellentieprogramma aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Momenteel rondt Lisa haar master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam af. Haar interesse voor het privacy vak is ontstaan door een research stage en haar master Informatierecht. Lisa heeft het afgelopen jaar veel relevante kennis opgedaan en zij kan niet wachten om dit verder in de praktijk te brengen.

blank

Jordy Scheurs
Privacy Trainee

Jordy is 32 jaar oud en woont in Haarlem. Momenteel is hij bezig met de afronding van zijn scriptie voor de master Internet, Intellectuele eigendom en ICT. Tijdens deze master zag hij dat de vergaande digitalisering van het maatschappelijke leven het belang van privacy en gegevensbescherming enkel heeft doen toenemen. Zijn interesse was gewekt. Verder aangewakkerd door zijn vorige baan, leek het verder uitdiepen van zijn kennis op het gebied van privacy een logische stap. De keuze voor het Privacy Excellence Traineeship was dan ook snel gemaakt.

Ons flexibele team

Om direct in te spelen op de vragen van klanten werken we soms ook met een flexibel team. Hierin zitten privacy en legal tech professionals waar we vaker mee gewerkt hebben en die passen bij ons filosofie. Mensen met ruime ervaring én met een hart voor privacy en legal tech/ICT.

Benieuwd wat Privacycoaches
voor jou kan doen?

onderlijn-test

Start typing and press Enter to search