Wij brengen privacy, ICT en recht 
bij elkaar

blank

Onze Privacycoaches helpen bedrijven te voldoen aan privacywetgeving én meerwaarde te halen uit hun data. Onze Legal Tech Coaches staan bedrijven met raad & daad bij op het gebied van ICT-recht.

Professionals met een hart voor privacy

Wij hebben Privacycoaches opgericht omdat er nog geen gespecialiseerd consultancybureau was dat bedrijven echt ontzorgt tegen scherpe tarieven. Met privacy specialisten die goede kwaliteit leveren zonder over the top te gaan en die pragmatisch te werk gaan.

Omdat wij verschillende privacy-rollen hebben ingevuld binnen diverse bedrijven, weten we wat wel en wat niet werkt. We snappen hoe je een organisatie in beweging krijgt en privacy daarin een bestendige plek geeft. Als Privacycoaches willen we die kennis en ervaring delen met onze klanten.

Wij zijn bevlogen professionals met een hart voor privacy. We willen laten zien dat privacy méér is dan een ‘verplichting’ en juist in je voordeel kan werken. Want er mag meer met data dan je denkt.

Privacy coaches klanten

Onze Klanten

Wij zijn er voor bedrijven die praktische oplossingen zoeken voor hun privacyvraagstukken. En voor bedrijven die vooruitgang willen boeken en samen willen kijken wat privacy nog meer voor hun datastrategie kan betekenen.

Met onze dienstverlening zorgen we dat onze klanten compliant zijn en blijven. Zodat zij zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn. Daarnaast helpen we onze klanten hun data optimaal te benutten, zodat privacy bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen in plaats van deze afremt.

Onze aanpak

De combinatie van onze aanpak, ons kennisniveau en jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij onze klanten succesvol helpen.

  • Positief – Wij kijken naar wat er wél kan. Het is niet zo interessant om te weten wat er niet mag: het is veel interessanter (en leuker) om te weten wat er wel mogelijk is!
  • Pragmatisch – Van juridisch naar praktisch. Met onze enthousiaste en vooral praktische aanpak zorgen we dat de gehele organisatie meebeweegt. We maken gebruik van standaarden waar mogelijk en van maatwerk waar nodig.
  • Persoonlijk – Aandacht voor resultaat en mensen. Bij elke opdracht zijn wij, Annechien en Angela (oprichters van Privacycoaches), persoonlijk betrokken en ontzorgen we onze klanten van begin tot eind. Door onze ervaring kunnen we snel de diepte induiken en onze aanpak afstemmen op jouw organisatie.
privacy coaches aanpak
functionaris gegevensbescherming FG

Legal Tech Coaches

Data is wat privacy en ICT verbindt. Daarom hebben we, naast Privacycoaches, ook Legal Tech Coaches: voor breed juridisch advies op het gebied van ICT-recht. Zo helpen we bedrijven om te doen waar zij het beste in zijn.

Zoek je juristen die bekend zijn met de ICT-sector? Die niet schrikken van techniek en juridische vragen juist vanuit die techniek beantwoorden? Laten we dan kennis maken. Wij helpen je om de juridische basis van jouw organisatie op orde te brengen. Denk aan professionele templates waarmee medewerkers zelf aan de slag kunnen. En aan toegankelijke antwoorden op juridische vragen.

Dit zijn jouw privacy- en legal tech coaches

blank

Privacy coaches is opgericht door Annechien Sloots en Angela van der Burg: samen hebben zij meer dan 25 jaar aan privacy kennis en -ervaring.

Zij hebben gewerkt als privacy jurist, ICT-jurist, functionaris gegevensbescherming, privacy officer, privacy consultant, projectmanager en implementatiemanager privacy. Voor bedrijfsleven (van mkb tot multinationals) en overheid.

Annechien en Angela worden bijgestaan door een team van bevlogen, vindingrijke en self-starting professionals, die – net als zij – kijken naar wat er wél kan.

angela van der Burg - Privacy coach

Angela van der Burg
Oprichter Privacycoaches

“Ik heb als privacy consultant en projectmanager veel ervaring in het implementeren van privacywetgeving, de dagelijkse advisering, het inrichten van bewaartermijnen en van het register van verwerkingen, privacy by design en het opzetten van trainingen voor medewerkers. Mijn projecten zijn succesvol geweest omdat ik mensen heb kunnen motiveren, stimuleren en aan het groepsresultaat heb kunnen verbinden. Ik weet doelen te behalen zonder de mens uit het oog te verliezen. Samenwerking is voor mij relaties centraal stellen en samen voor het resultaat gaan.”

blank

Esmay Pot
Werkstudent

Esmay volgt de master Rechtsgeleerdheid: internet, intellectuele eigendom en ICT aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar interesse in privacy is dusdanig groot dat zij meerdere privacygerelateerde keuzevakken heeft gevolgd. Om de theorie te leren toepassen in de praktijk werkt zij als werkstudent bij Privacycoaches. Daarnaast is Esmay geïnteresseerd in de juridische aspecten van AI en de privacyvraagstukken rond deze technologie.

blank

Stephanie van Schip
Trainee

Stephanie heeft gewerkt bij diverse grote commerciële organisaties als o.a. operationeel manager klantcontact en consultant. Haar interesse in privacy ontstond bij de inwerkingtreding van de telecommunicatiewet (cookies). Haar passie voor compliance bleek zo groot dat Stephanie besloot om de overstap naar privacy te maken. Ze werkt, via het traineeship van Privacycoaches, als privacy officer bij Feenstra. Haar vaardigheden en privacykennis zorgen ervoor dat zij de business goed kan ondersteunen. Buiten het werk is Stephanie een bezige bij. Ze volgt verdiepende privacytrainingen, gaat graag met vrienden op stap en struint boeken- en designbeursen af.

blank

Lisa Smaling
Junior consultant

Lisa woont in Utrecht en heeft recent het Wetenschappelijk Excellentieprogramma aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Momenteel rondt Lisa haar master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam af. Haar interesse voor het privacy vak is ontstaan door een research stage en haar master Informatierecht. Lisa heeft het afgelopen jaar veel relevante kennis opgedaan en zij kan niet wachten om dit verder in de praktijk te brengen.

blank

Stijn Dings
Junior consultant

Stijn volgt momenteel twee masters aan de Vrije Universiteit Amsterdam: International Technology Law, en Internet, Intellectuele eigendom & ICT. Aan de hand van stage-ervaring en verschillende privacygerelateerde keuzevakken is zijn interesse voor privacy gegroeid. Stijn werkt als Junior Privacy Consultant bij Privacycoaches; hier kan hij zijn kennis in de praktijk toepassen en verfijnen. Daarnaast is hij geïnteresseerd in het gevarieerde landschap van het ICT-recht en de juridische aspecten van AI.

blank

Elske Hogevonder
Werkstudent

Elske is student Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit. Haar interesse voor het privacyrecht is ontstaan door haar scriptieonderwerp: e-health en aansprakelijkheid. Daarnaast heeft ze een vak over AI & recht gevolgd. Hierdoor heeft ze veel kennis opgedaan over privacyvraagstukken op het gebied van AI en hier meer affiniteit voor gekregen. Elske is erg enthousiast om als werkstudent bij Privacycoaches haar kennis in de praktijk toe te passen en nieuwe ervaringen op te doen.

blank

Nick Coster
Senior consultant

Nick heeft gewerkt als bedrijfsjurist met de focus op o.a. aansprakelijkheidsrecht en contractenrecht. Sinds 2017 richt hij zich op privacy en informatiebeveiliging. Hij werkte als privacy officer binnen verschillende organisaties. Hij hield zich bezig met o.a. het opstellen van DPIA’s, beoordelen van verwerkersovereenkomsten, adviseren van stakeholders op het gebied van privacy & informatiebeveiliging en het opstellen en onderhouden van privacy- & informatiebeveiligingsbeleid. Nick voelt zich als een vis in het water als hij bedrijven kan helpen met (complexe) privacyvraagstukken.

Ons flexibele team

Om direct in te spelen op de vragen van klanten werken we soms ook met een flexibel team. Hierin zitten privacy en legal tech professionals waar we vaker mee gewerkt hebben en die passen bij ons filosofie. Mensen met ruime ervaring én met een hart voor privacy en legal tech/ICT.

blank

Benieuwd wat Privacycoaches
voor jou kan doen?

blank

Start typing and press Enter to search