Wil jij ook meer waarde uit je data halen?

blank

Zó haal je meer waarde uit data – met dank aan privacy

Denk jij (net als veel andere ondernemers) dat privacywetgeving vooral ‘lastig’ is? Dat het leuke ideeën blokkeert? Dat het ervoor zorgt dat je weinig met je data mag?

Dan hebben we goed nieuws voor je. Het is namelijk niet waar. Wij zien het keer op keer bij onze klanten: zodra een bedrijf voldoet aan de privacywetgeving (zoals de AVG), staan alle seinen op groen om direct meer waarde te halen uit de beschikbare data.

Bedien je klanten nog beter

Neem de kwaliteitseis die de privacywetgeving aan je data stelt. Om aan die eis te voldoen, check je standaard (bijvoorbeeld elk jaar) bij je klanten of hun gegevens nog up-to-date zijn. Dat kunnen naw-gegevens zijn, maar ook gegevens met betrekking tot hun voorkeuren, wensen en eisen. Met die actuele informatie – rechtstreeks van de bron – zorg je direct voor betere kwaliteit van je data en…weet je dus steeds meer over je klanten.

Dankzij die informatie kun je gerichter aanbiedingen doen en zelf informatie verstrekken, maar het opent óók de deur naar andere inzichten. Bijvoorbeeld dat je klanten op zoek zijn naar iets dat je nu niet biedt. En dat het daarom loont om een bepaalde propositie toe te voegen aan je aanbod.

Ook kun je ontdekken dat een klant geïnteresseerd is in een van je bestaande producten of diensten, maar dat je deze tot nu toe nog niet actief hebt aangeboden aan deze klant.

Simpel gezegd: voldoen aan de privacywetgeving helpt jou aan waardevolle inzichten waar je direct profijt van heb. Zonde om mis te lopen toch?

Verbeter je datastrategie dankzij privacy

Daar hoeft het overigens niet bij te blijven. Want als jij je privacy-basis op orde hebt (en daar kunnen wij je bij helpen), kun je klantprofielen stap voor stap verrijken voor nóg gerichtere aanbiedingen en nóg betere service.

En heb je een datastrategie? Dan kun je deze nog makkelijker implementeren. Jij hoeft je alleen te focussen op de privacymaatregelen die nodig zijn om je strategie uit te voeren.

Laat privacy dus ook in jouw voordeel werken. Wil je meer weten? Wij staan voor je klaar.

Benieuwd wat Privacycoaches
voor jou kan doen?

blank

Start typing and press Enter to search